Hem > Nyheter > Innehåll

Ultrahög molekylvikt polyetylenplatta är kungen av plast i fältet för slitstyrka

Aug 28, 2019

Polyetylenplåt med hög hög molekylvikt och polytetrafluoretylenplåt ser ut på samma sätt. Dessa två material är de två mest använda icke-metalliska materialen på marknaden. De två egenskaperna är korrosionsbeständighet, självsmörjning och låg friktion. Teknisk plastark. Olika egenskaper visar att polyetylenarket med ultrahög molekylvikt är mer slitstarkt än polytetrafluoretylenarket och att högtemperaturbeständigheten inte är lika bra som polytetrafluoroetenarket.

Polyetylenplattor med ultrahög molekylvikt är kemiskt stabila och resistenta mot syra, alkali, salt, havsvatten, avloppsvatten, frätande jordar, grundvatten och många kemiska vätskor. PTFE-arket är resistent mot nästan alla kemiska medier och har god korrosionsbeständighet mot halogener, halogenerade kolväten, starka oxidanter, kokande syror, alkalier och olika organiska lösningsmedel. Polyetylenarket med ultrahög molekylvikt har en förlängning på upp till 350%, vilket kan absorbera slagbelastningen i största utsträckning. Tvärtom, PTFE-arkets slagmotstånd är dålig.

Sammanfattningsvis är det inte svårt att se att polyetenplattan med mycket hög molekylvikt är kungen av plast inom slitstyrkan. och PTFE-arket är ledande inom området hög temperaturbeständighet och korrosionsbeständighet. Ännu viktigare är att polyetenarket med ultrahög molekylvikt är mycket lägre än marknadspriset för polytetrafluoroetylenarket, och enhetens kvadratmetervikt är mycket mindre, så tillämpningsområdet är relativt stort.