Hem > Fall > Innehåll

UHMWPE är baserat på självsmörjande och icke-stick applikationer

Aug 30, 2019

Materiallagring och transport

UHMWPE kan användas för att tillverka behållare, silor och rännor för pulverformiga material som kol, cement, kalk, mineralpulver, salt och spannmål. På grund av dess utmärkta självsmörjning och icke-klibbighet kan ovan nämnda pulverformiga material användas. Ingen vidhäftning till lagrings- och transportutrustningen säkerställs och stabil transport säkerställs.

Tapparna med kol, mineralpulver, spannmål etc. förpackades och transporterades med foder i rostfritt stål. Nu används UHMWPE-foder. Vid användning under lång tid kan värmen minskas. Hopparen på Baosteel-transporterande malm använder UHMWPE, som är längre än det ursprungliga metallmaterialet. Öka med 10 till 50 gånger. UHMWPE används för att göra trattfodret för enkel konstruktion och låga kostnader. Därför används UHMWPE-fodret också för transport av koltransport i stora kraftverk.

Kolgården på kolgården är tillverkad av UHMWPE, vilket minskar lutningsvinkeln och därmed ökar produktionsmängden. Den transporterar 400 000 ton kol utan att byta tråg, och dess livslängd är dubbelt så hög som magnesiumlegeringen.

UHMWPE används för fasta rörledningar som flytande sand. Jämfört med stålrör ökas livslängden med 18 gånger, kostnaden reduceras till 1/25, livslängden ökas med 3 gånger jämfört med nylonrör, och kostnaden reduceras till 1/8. Vid transport är motståndet inuti röret 25% mindre än för metallröret, vilket avsevärt förbättrar transporteffektiviteten.

När det gäller rännor, hinkar och foder av malmbilar, när du använder traditionella metallmaterial, i kallt och fuktigt väder, kommer materialet att frysa på metallen, men UHMWPE kommer inte, vilket kraftigt reducerar lossningstiden. Efter fodring av ett lager UHMWPE-ark på dumptratten för bulkbäraren reducerades den genomsnittliga lossningstiden från 16 till 20 timmar till 8 timmar.

Jordbruk, byggmaskiner

UHMWPE är utmärkt när det gäller självsmörjande egenskaper. Jorden är lätt att glida på ytan utan att fastna, och dess slaghållfasthet och slitstyrka är utmärkta. Det är lämpligt för produktion av delar till jordbruks- och byggmaskiner. Till exempel kan skördetröskan för skördetröskan, plogens yttre foder, skopan på grävskopan, fodret på spadehinken och fodret på tippvagnen förbättra arbetseffektiviteten och minska energiförbrukningen.

Brev

UHMWPE: s självsmörjande och slitstyrka och kalla motstånd kan användas för skridskoåkning och snowboardbotten. UHMWPE används främst i Europa och Amerika. Skidbackar (20 mm tjocka) är täckta med UHMWPE, och skateboardens maximala hastighet kan nå 110 km / h.