Hem > Fall > Innehåll

Kort introduktion av PVC-kort och prestandafördelar och tillämpningsområde

Sep 29, 2019

PVC-kort introduceras kort och dess prestandafördelar och tillämpningsområde


PVC-plattan koncept

PVC-kartong är tillverkad av PVC som råmaterial genom formpressning av plastplatta. Mest i vanliga färger, grå, vit.

image

PVC-plåt


PVC-profil

PVC-kort: PVC är en polymer som tillverkas genom fri radikalpolymerisation av vinylkloridmonomer, polyvinyklorid (PVC).

PVC kan delas upp i mjuk PVC och hård PVC. Hård PVC står för cirka 2/3 av marknaden och mjuk PVC står för 1 / 3. Kärnan i PVC är en slags vakuumblisterfilm som används i alla typer av paneler ytförpackningar, så det är också känt som dekorativ film, bifogad film, tillämpas i byggnadsmaterial, förpackningar, medicin och andra industrier. Byggnadsmaterialindustrin stod för den största andelen, 60%, följt av förpackningsindustrin, det finns ett antal andra litet utbud av branscher.

Mjuk PVC används i ytskiktet av golv, tak och läder vanligtvis, men eftersom mjuk PVC innehåller mjukgörare, lätt att bli sprött, inte lätt att bevara, så användningsområdet var begränsat. Hård PVC innehåller inte mjukgörare, god flexibilitet, lätt att forma, inte lätt att vara spröd, giftfri och föroreningsfri, lång konserveringstid, så den har stort utvecklings- och applikationsvärde.

PVC-skumskiva har korrosionsskyddande, fuktsäker, formfast, inte bibulös, borrning, sågning, hyvling, lätt att varmforma, varmböjningsbearbetningsfunktioner, därför allmänt använd i möbler, skåp, badskap och utställningskort, lådkärnlager, inomhus och utomhus dekoration, byggmaterial, kemisk industri och andra områden med brädor, reklamskyltar, tryckning, silketryck, sprutning, datorbokstäver, elektroniska instrumentproduktförpackningar och andra industrier.

PVC hårdplastplatta har utmärkt korrosionsbeständighet, isolering och en viss grad av mekanisk hållfasthet; Efter den sekundära bearbetningen kan göras till svavelsyra (saltsyra) tank (fatlåda); Cistern av offentlig toalett; Bearbetningsprodukter mall, dekorativ platta , avgaserör, utrustningsfoder och andra formade produkter, containrar. Det är ett idealiskt material för kemisk industri, byggnadsmaterial, dekoration och andra industrier.

I slutet av 1960-talet sjönk det till andra plats. Eftersom PVC-harts är syntetiserat råmaterial är rik, priset är låg efterfrågan ökar mycket snabbt, position stärks gradvis.Den genomsnittliga polymerisationsgraden av allmänt PVC är 500 ~ 150 och den genomsnittliga polymerisationsgraden för allmänt PVC är mer än 1700. Alla PVC-hartser som vi använder är allmänna ändamål.


PVC-kortprestanda

Allmän prestanda PVC-harts är ett vitt eller ljusgult pulver, den relativa densiteten på 1,35-1,45. Produktens mjukhet och hårdhet kan justeras genom att tillsätta fraktionen av mjukgörare. Ren PVC har liten vattenabsorption och luftgenomsläpplighet.

Mekaniska egenskaper PVC har högre hårdhet och mekaniska egenskaper.Det ökar med ökningen av molekylvikten, men minskar med temperaturökningen.Den mekaniska egenskapen hos styv PVC är bra, och dess elastiska modul kan nå 1500-3000 mpa. Elasticiteten hos mjuk PVC är 1,5-15 MPa. Men förlängningen vid brytningen är så hög som 200% -450%. Den friktionsmässiga karaktären hos PVC är generell, statisk friktion på grund av 0,4-0,5, dynamisk friktionsfaktor är 0,23.

Termisk prestanda för PVC termisk stabilitet är mycket dålig, 140 ℃ började sönderdelas, smälttemperatur på 160 ℃. Den linjära expansionskoefficienten av PVC är liten, det är svårt att bränna, oxidationsindex är så högt som 45 ovan.

Elektriska egenskaper PVC är en polymer med bättre elektriska egenskaper, men på grund av sin större polaritet är den elektriska isoleringen inte lika bra som PP och PE.Dielektrisk konstant, dielektrisk förlust Vinkeltangensvärde och volymresistivitet är koronamotstånd inte bra, allmänt lämpligt för låg- och medelspänning och lågfrekvent isoleringsmaterial.

Miljöprestanda PVC tål de flesta oorganiska syror, alkali, salt, mest organiska lösningsmedel. Lämpliga för medicin, kemiska korrosionsmaterial.


Användningsområde för PVC-kort

1, reklam - silketryck, gravering, reklamskyltar, brädor, skyltkort.

2, möbler industrin - badrumsmöbler, alla typer av högkvalitativa möbler styrelse.

3, arkitektonisk dekoreringsindustri - byggnadsvägg, inredningskort, bostäder, kontor, offentlig byggnadsfack, kommersiell dekorationsställ, dammfri rumskort, taktavla.

4. Transport - fartyg, flygplan, personbil, tågvagn, tak, lådkärnskikt, inredningskort.

5. Industriell tillämpning - kemisk industri korrosionsskyddsteknik, värmeformande delar, kylförvaringskort, speciell kylskyddsteknik, miljöskyddskort.

6. ÖVRIGA ANVÄNDNINGAR - formning, sportutrustning, avelsmaterial, fuktsäkra anläggningar vid vattnet, vattentåliga material, konstmaterial, olika bärbara partitioner.