Hem > Fall > Innehåll

Analys av polyetenark i flyg- och rymdapplikationer

Sep 29, 2019

Ultrahögmolekylärt polyetenplatta

image

Polyetenplåt

Polyetenplåt har fördelen med mjukhet, skottbeständig effekt är bättre än aramid, har blivit den viktigaste fibern som upptar marknaden för skottbeständig väst i USA. Dessutom är den specifika slagbelastningen för uhmwpe-fiberkomposit 10 gånger den för stål, och mer än två gånger av glasfiber och aramidfiber. Den skottbeständiga och upprorhjälmen gjord av det fiberarmerade hartskompositmaterialet har blivit ersättare för hjälm och aramidförstärkt hjälm av kompositmaterial.

Kompositmaterial av polyetenarkfiber är lätt, hög hållfasthet och god slaghållfasthet, lämplig för olika flygplanets vingspetsstruktur, luftskipstruktur och bojflygplan. Polyetylenarkfiber kan också användas som en retardationsfällskärm för landning av rymdfärjan och ett rep för att hänga tunga föremål i flygplanet, istället för den traditionella stålkabeln och repet av syntetfiber, är dess utvecklingshastighet extremt snabb.

Den utmärkta prestanda för låg temperaturbeständighet hos polyetenplåt kan användas som komponenten för låg temperaturbeständighet i kärnkraftsindustrin.Real tomboxpanel, avvattningskort, skrapa, tätningsremsa och så vidare kan användas i pappersindustrin; det kan användas för drycker och livsmedelsmaskiner, etc.